اخبار استان

نهمین تور رسانه‌ای مرکز رسانه قوه قضاییه
کد خبر : 814
انتشار : 26 - فروردین - 1404

نهمین تور رسانه‌ای مرکز رسانه قوه قضاییه

نشست خبری رئیس کل دادگستری استان بوشهر در عسلویه برگزار شد

 

در نهمین تور رسانه‌ای مرکز رسانه قوه قضاییه، نشست خبری مهدی مهرانگیز، رئیس کل دادگستری استان بوشهر، شامگاه دوشنبه با حضور پرشور اصحاب رسانه در شهرستان عسلویه برگزار شد.

 

این نشست با حضور فرماندار شهرستان، امام جمعه عسلویه، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان بوشهر و جمعی از خبرنگاران ملی و استانی در  سیراف  برگزار شد 

 

بیش از ۴۰ خبرنگار و عکاس از ۳۰ رسانه مختلف در قالب این تور رسانه‌ای برای بازدید میدانی و بررسی اقدامات انجام شده توسط مجموعه قضایی در منطقه حضور یافتند. هدف از این تور، اطلاع‌رسانی شفاف و آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به عملکرد قوه قضاییه در شهرستان عسلویه عنوان شد.

مهرانگیز اظهار داشت: در کمتر از شش ماه، شاهد دو سفر رئیس محترم قوه قضاییه به استان بوشهر بودیم؛ اتفاقی که واقعاً کم‌سابقه است و این موضوع را مدیون مردم خوب و نجیب استان، همراهی مسئولان و تلاش‌های مجموعه همکاران ما در شورای عالی قضایی، به‌ویژه اداره کل ثبت اسناد و املاک و همچنین فرمانداری‌ها هستیم. به لطف همین پیگیری‌ها توانستیم مشکل تاریخی مردم آبپخش را که بیش از ۷۰ سال پابرجا بود، به نتیجه برسانیم و امروز مردم طعم این خدمت را چشیده‌اند.

 

هر بار که خدمت جناب آقای اژه‌ای رسیدیم، اولین دغدغه‌ای که مطرح می‌کردند، حل مشکلات مردم بود. واقعیت این است که در دوره ایشان، برای نخستین‌بار شاهد تفویض واقعی اختیارات رئیس قوه به استان‌ها بوده‌ایم. این رویکرد حمایتی و اعتماد ایشان به روسای کل و دادستان‌ها باعث شده ما با اختیارات گسترده‌تری وارد میدان شویم و بسیاری از موانع را با سرعت و سهولت بیشتری رفع کنیم.

 

مهرانگیز افزود: اصحاب رسانه در این مسیر همراهان صادقی برای ما بودند. در بسیاری از موارد، با اعتماد به مجموعه قضایی، مسائل و دغدغه‌های مردم را مستقیماً با ما در میان گذاشتند. برخی از خبرنگاران حتی ارتباط مستقیم با بنده داشتند و موارد را بدون واسطه منتقل می‌کردند که بلافاصله پیگیری می‌شد. این اعتماد دوسویه، در بسیاری از مواقع منجر به حل مشکلات شد و ثمرات خوبی برای مردم به همراه داشت.

 

مهرانگیز با تأکید بر جایگاه راهبردی استان بوشهر در حوزه انرژی اظهار داشت: شهرستان عسلویه به‌عنوان قطب انرژی کشور، حدود ۷۴ درصد گاز کشور را تولید می‌کند که این میزان، جایگاه بی‌بدیل آن را در نظام جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد. همچنین جزیره خارگ با سهم ۹۶ درصدی از صادرات نفت کشور، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

 

وی ادامه داد: وجود مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی در عسلویه و نقش‌آفرینی آن‌ها در صادرات و تأمین ارز کشور، نشان‌دهنده جایگاه ویژه این منطقه در اقتصاد ملی است. بسیاری از مشکلات ارزی کشور، به‌واسطه همین صادرات تا حدی مدیریت شده‌اند. واقعیت این است که هر کدام از شهرستان‌های استان بوشهر، برای نظام جمهوری اسلامی اهمیت راهبردی دارند و باید متناسب با این جایگاه، به نیازها و دغدغه‌های مردم آن‌ها توجه شود.

 

مهرانگیز در ادامه با اشاره به دغدغه‌های زیست‌محیطی مردم عسلویه گفت: یکی از مطالبات جدی مردم منطقه، موضوع سوزاندن گاز یا همان فلرینگ بود که در جریان سفر رئیس محترم قوه قضاییه نیز مطرح شد و به‌عنوان یکی از مصوبات مهم سفر مورد تأکید قرار گرفت. در آن زمان روزانه حدود ۸ میلیون مترمکعب گاز در عسلویه هدر می‌رفت، اما با پیگیری‌های انجام‌شده، این میزان به ۵.۹ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

 

وی افزود: مجتمع‌های پتروشیمی قول داده‌اند که تا پایان سال ۱۴۰۴ این عدد را به ۲.۹ میلیون مترمکعب برسانند. این اتفاق می‌تواند گامی مهم در کاهش آلودگی هوا باشد تا مردم شریف عسلویه بتوانند با آرامش بیشتری نفس بکشند.

 

رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر با تأکید بر مسئولیت اجتماعی صنایع بزرگ مستقر در استان گفت: صنعت، پتروشیمی و گاز باید مسئولیت خود را در قبال مردم نجیب و صبور این استان به بهترین شکل ممکن ایفا کنند. شاید صدای مطالبه‌گری مردم بوشهر و عسلویه به پایتخت نرسد یا شنیده نشود، اما این سکوت از روی متانت، صبوری و نجابت مردم است، نه بی‌نیازی آن‌ها.

 

وی ادامه داد: خواهش من از صنعت این است که هرچند در حال انجام وظایف خود است، اما باید فراتر از آن عمل کند. استان بوشهر امروز در صدر وصول مالیات در کشور قرار دارد، اما در حوزه‌هایی چون زیرساخت‌های جاده‌ای، تأمین انرژی، فضای آموزشی، درمانگاه و بیمارستان، هنوز با مشکلات جدی مواجه هستیم.

 

مهرانگیز تأکید کرد: انتظار این است که مردم به‌طور ملموس، حضور صنعت، نفت و گاز را در زندگی خود احساس کنند و توسعه حاصل از درآمدهای ملی، در سفره‌ زندگی مردم محلی نیز دیده شود.

 

مهدی مهرانگیز، رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر با صراحت از وضعیت اشتغال غیربومی در صنایع استان انتقاد کرد و گفت: آمارها و ارقام فعلی در حوزه اشتغال به‌هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست. اینکه نیروی کار از خارج استان به کار گرفته شود، در حالی‌که جوانان بوشهری بیکار باشند، برای ما قابل قبول نیست.

 

وی با اشاره به اقدامات نظارتی دستگاه قضایی برای اصلاح این روند افزود: ما به دادستان‌ها و رؤسای دادگستری استان مأموریت دادیم که استخدام‌ها را با کد ملی تطبیق دهند تا مشخص شود سهم نیروهای بومی تا چه حد رعایت شده است. طبق مصوبه دولت، ۵۰ درصد از استخدام‌ها باید به نیروهای بومی اختصاص یابد؛ اما متأسفانه هنوز با این رقم فاصله داریم. البته همکاران ما در حال تلاش هستند که این سهم را نه‌تنها به ۵۰، بلکه به ۸۰ درصد برسانند.

 

مهرانگیز با تأکید بر ضرورت رعایت عدالت در جذب نیروی انسانی اظهار داشت: مردم بومی استان بوشهر، بار اصلی آلایندگی صنایع را تحمل می‌کنند؛ پس حق طبیعی آن‌هاست که سهم اول را در اشتغال هم داشته باشند. انتظار من از صنایع این است که در این مسیر جدی‌تر و مسئولانه‌تر ورود کنند. امیدوارم به‌زودی شاهد آن باشیم که با رویکرد جدید صنعت، هیچ جوان بوشهری بدون شغل باقی نماند.

 

مهدی مهرانگیز، رئیس‌کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به اقدامات مؤثر در حوزه حق آلایندگی گفت: تا پیش از سال ۱۴۰۰، حتی یک ریال از حق آلایندگی به استان بوشهر پرداخت نشده بود. پس از پیگیری‌های مکرر و مکاتبات با تهران، خوشبختانه در طول دو سال گذشته توانستیم ۵.۵ همت (هزار میلیارد تومان) از این حق را برای استان جذب کنیم که این مبلغ در خود استان هزینه شده و موجب توسعه و آبادانی مناطق مختلف گردیده است.

 

وی افزود: در بخش وصول مطالبات نیز، پتروشیمی‌ها که مجموعاً ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی به دولت داشتند، تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان از این مبلغ به خزانه دولت واریز شده است. بخشی از این درآمدها صرف پرداخت مطالبات گندم‌کاران و تأمین یارانه‌های مصرفی در سراسر کشور شده که در حقیقت حقوق عامه مردم است.

 

 

 

مهرانگیز در پایان از حمایت‌های مالی و تلاش‌های انجام‌شده برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد و حمایت از خانواده‌های آنان قدردانی کرد و گفت: از شورای راهبردی و به‌ویژه مهندس اسدی که طی دو سال و نیم مبلغ ۳۸ میلیارد تومان در اختیار ما قرار دادند، تشکر می‌کنم. این مبلغ صرف آزادی حدود ۴۵۰ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد شد و همچنین با کمک خیرین و شورای راهبردی، نزدیک به ۷۶۰ بازدید از خانواده‌های زندانیان انجام گرفت.

 

 

 

 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری نگین جم در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

پاسخ به :